Koop je alleenstaand een huis? Laat je niet ontmoedigen!

Het kopen van een huis als alleenstaande is een grote mijlpaal in het leven. Het kan echter ook een uitdagende en overweldigende ervaring zijn. Er bestaan veel mythes over het kopen van een huis als alleenstaande, die vaak verwarrend kunnen zijn en zelfs kunnen ontmoedigen. Hieronder bespreken we enkele van deze mythes en waarom ze niet waar zijn.

Mythe 1: “Alleenstaanden kunnen geen huis kopen, omdat ze maar één inkomen hebben.”

Veel alleenstaanden zijn erin geslaagd om een huis te kopen met één inkomen, door een zorgvuldige planning en budgettering. Het is waar dat er maar één inkomen is en dat dat de financiering van een huis moeilijker kan maken, maar het is absoluut niet onmogelijk.

Mythe 2: “Alleenstaanden kunnen geen hypotheek krijgen.”

Dit is niet waar. Alleenstaanden hebben net zoveel kans op het krijgen van een hypotheek als koppels of gezinnen. Het enige verschil is dat ze hun financiën en kredietgeschiedenis zelf moeten aanpakken. Als je een goede kredietgeschiedenis hebt en in staat bent om een stabiel inkomen te laten zien, kun je een hypotheek krijgen.

Mythe 3: “Alleenstaanden moeten een klein huis kopen.”

Ook koppels of gezinnen kunnen kleine huizen kopen. Het belangrijkste is dat je een huis vindt dat bij jouw behoeften en budget past. Dat geldt voor iedereen.

Mythe 4: “Wacht tot je een partner hebt, anders moet je weer verhuizen.”

Niemand kan de toekomst voorspellen. Wie weet bots je zelfs nog voor je goed en wel geïnstalleerd bent op je droomprins(es). Loop niet op de feiten vooruit en bekijk de situatie op het moment zelf!