Waar je rekening mee moet houden bij het kopen of plaatsen van een Tiny House

Wonen in een huisje van maximum 2,50m bij 8m. Wie had ooit gedacht dat dat een hype zou worden? Let wel op, je mag dit niet overal zomaar plaatsen. Wij lijsten het even voor je op.

 

Wat is een Tiny House? 

Deze trend is overgewaaid vanuit Amerika en het wordt stilaan bij ons ook een interessante optie wanneer je opzoek bent naar een kleine en betaalbare woning. De prijs van zo’n Tiny House ligt tussen de 25.000 en 100.000 euro. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je de komende 25 jaar een lening moet afbetalen.

Het is een heel stuk kleiner dan een normale woning, maar als je de ruimte op de juiste manier inricht en voldoende opbergmogelijkheden kan voorzien, vind je je draai er zeker en vast wel!

 

Praktische informatie die je moet weten voor je een Tiny House bouwt

Ook al is een Tiny House een kleine woning, toch zal je hiervoor een vergunning moeten aanvragen. Volgens de regels is een Tiny House namelijk een “constructie”, ook al staat die op wielen. Voor het aanleggen van het stuk grond waarop je huisje komt te staan heb je ook een vergunning nodig. Hiervoor kan je terecht bij je gemeente. 

Heb je nog geen stuk grond waar je huisje op kan staan, dan kan je deze tijdelijk ‘parkeren’ in iemands tuin of op iemands grond, op voorwaarde dat je Tiny House niet in gebruik is en niet zichtbaar is vanaf de openbare weg.

Als je je wilt domiciliëren in je Tiny House moet dit aan een aantal eisen voldoen. Je moet vooral opletten met de afmetingen van je huisje. De woonoppervlakte voor 1 persoon moet minimum 18m². Ook de hoogte mag niet lager zijn dan 2,20m. Alles kleiner, is dus niet comform.

 

Kijk dit zeker allemaal goed na voor je aan je droomhuisje begint! Toch nog vragen? Wij helpen je graag verder!