Waarom het zo fijn wonen is in de Rupelstreek!

De Rupelstreek bestaat uit de gemeenten Hemiksem, Schelle, Niel, Boom en Rumst. De regio is centraal gelegen, je kan er prachtig wandelen langs het water en de verschillende natuurdomeinen, en je ontmoet er een stukje geschiedenis met de steenbakkerijen. Heel wat troeven die maken dat het er fijn wonen is!

De naam ‘Rupelstreek' geeft meteen een belangrijke troef prijs: de ligging aan de Rupel. Deze 12 kilometer lange stroming is een zijrivier van de Schelde en stroomt door de gemeenten Rumst, Willebroek, Boom, Bornem, Niel en Schelle. De Rupel maakt het prachtig wandelen en fietsen in de streek, het water is er nooit ver weg.

En waar je de streek misschien ook van kent, is de baksteennijverheid. Wij Belgen zijn verknocht aan een eigen woning en een lange poos werden onze huizen gebouwd met rode baksteen uit de Rupelstreek. Jarenlang werd in de streek klei ontgonnen en werd er baksteen vervaardigd in de steenbakkerijen. Dit verleden kan je nu nog bekijken in de verschillende musea in de streek.

Centrale ligging

En last, but not least: de Rupelstreek is erg centraal gelegen! De regio bevindt zich tussen de grote steden Antwerpen, Mechelen en Brussel. Bovendien zit je toch in het groen met natuurdomeinen zoals De Schorre (in Boom), natuurgebied Walenhoek (in Niel) en het park Den Akker (in Hemiksem) vlakbij.

Het zal je dan ook niet verwonderen dat de Rupelstreek erg in trek blijft voor mensen die een woning zoeken. Bij Leximmo hebben we heel wat panden in onze aanbieding, of je nu wil huren of kopen.

Heb jij ook veel goesting om je te settelen in de Rupelstreek met al haar troeven?
Contacteer ons, wij helpen je graag bij je zoektocht!